Opwaardering door Michelin!

Michelin zegt het: Vity’s Bistrotbar heeft standing en kwaliteitsvolle keuken! En wat voor een keuken? Een met gewoonweg lekker eten, met bereidingen van kwaliteitsproducten door een vakkundige chef.  Wat een prachtig compliment:

“Chef Veltman hecht veel belang aan de kwaliteit van zijn producten, dat proeft u in de klassieke gerechten die hij met een eigentijdse touch bereidt.”

 

 

VITY ’S BISTROMENU

3 gangen € 39.00
4 gangen € 47.00

 

VOORGERECHT € 15.00
Gepofte zomerbietjes, gerookte ricotta, waterkerscoulis, oesterblad, limekaviaar, citrussalsa, Kletskopjes met piment d’Espelette en mandarijnolie.

Met naar keuze:
Zalm uit onze rookkast OF confit van gans en gerookte eendenborst

TUSSENGERECHT € 15.00
Fricassée van doperwt, tuinboon, stokbonen met algenbladerdeeg, reductie bouillon van zoete Cevennes ui, 63° eidooier met béarnaise van zuring.

Met naar keuze:
Coquilles Saint Jacques en kreeft OF kwartel

HOOFDGERECHT € 25.00
Vity’signatuur op z’n Provençaals met o.a. tomaat, courgette, aubergine, artisjok, ui, fregola, aardappel, pequillos en zwarte knoflook.

Met naar keuze:
Kalfswang en runderhaas OF kabeljauw OF gefrituurde buratta.

KAZEN € 12.00
Onze Franse boerderijkazen, 5 stuks met Membrillo en notenbrood

DESSERTS € 10.00
Huisgedraaid bio vanille roomijs met chocoladetaart crumble en PX stroop
Verrine van “Tarte au citron” , olie van citroenmelisse , lime kaviaar en ras el hanout
Crème brûlée van geitenmelk en bio vanille. Ode aan Joop Braakhekke
Vity’s chocolademousse carrousel, per tafel te bestellen.

 

Hebt u een allergie? Laat het even weten.

Yes! We staan in De Lekker 2018!

Het proefpanel van de grootste restaurantgids van Nederland heeft heerlijk bij ons gegeten. Ze genoten van de gezellige sfeer en van de mooi dun getrancheerde runderhaas (handgesneden!). Van de eendenborst met brioche, vijg, eendenlever en port jus werd (letterlijk!) gesmuld. Kwam dat alleen door die uitstekende cuisson? Ook de op de huid gebakken kabeljauwrugfilet beviel uitstekend. Mooie woorden! Daar zijn we heel blij mee!

Fijn ook dat ze de pouilly fumé van Serge Serafani erg konden waarderen. Deze Italiaanse wijnmaker is bij ons favoriet. Hij maakt al jaren prachtige wijnen in de Franse Loire-streek. Kom je ze proeven?