Moderne Franse streekgerechten

Familierestaurant Minevitus serveert traditionele en regionale Franse gerechten, bereid met de beste ingrediënten. Malse Aubrac runderhaas bijvoorbeeld en biologische eendenlever of coquilles Saint Jacques en truffels in alle seizoenen. Stuk voor stuk topproducten die in een sterrenrestaurant niet zouden misstaan. We werken nu eenmaal graag met prachtproducten. Natuurlijk met oog voor oorsprong, duurzaamheid en dierenwelzijn.

Minevitus kookt naar het seizoen en heeft een wisselend menu.

Specialité

Yes! We staan in De Lekker 2018!

Het proefpanel van de grootste restaurantgids van Nederland heeft heerlijk bij ons gegeten. Ze genoten van de gezellige sfeer en van de mooi dun getrancheerde runderhaas (handgesneden!). Van de eendenborst met brioche, vijg, eendenlever en port jus werd (letterlijk!) gesmuld. Kwam dat alleen door die uitstekende cuisson? Ook de op de huid gebakken kabeljauwrugfilet beviel uitstekend. Mooie woorden! Daar zijn we heel blij mee!

Fijn ook dat ze de pouilly fumé van Serge Serafani erg konden waarderen. Deze Italiaanse wijnmaker is bij ons favoriet. Hij maakt al jaren prachtige wijnen in de Franse Loire-streek. Kom je ze proeven?

 

 

VITY ’S BISTROMENU

3 gangen € 39.00
4 gangen € 47.00

 

VOORGERECHT € 15.00
Gepofte zomerbietjes, gerookte ricotta, waterkerscoulis, oesterblad, limekaviaar, citrussalsa, Kletskopjes met piment d’Espelette en mandarijnolie.

Met naar keuze:
Zalm uit onze rookkast OF confit van gans en gerookte eendenborst

TUSSENGERECHT € 15.00
Fricassée van doperwt, tuinboon, stokbonen met algenbladerdeeg, reductie bouillon van zoete Cevennes ui, 63° eidooier met béarnaise van zuring.

Met naar keuze:
Coquilles Saint Jacques en kreeft OF kwartel

HOOFDGERECHT € 25.00
Vity’signatuur op z’n Provençaals met o.a. tomaat, courgette, aubergine, artisjok, ui, fregola, aardappel, pequillos en zwarte knoflook.

Met naar keuze:
Kalfswang en runderhaas OF kabeljauw OF gefrituurde buratta.

KAZEN € 12.00
Onze Franse boerderijkazen, 5 stuks met Membrillo en notenbrood

DESSERTS € 10.00
Huisgedraaid bio vanille roomijs met chocoladetaart crumble en PX stroop
Verrine van “Tarte au citron” , olie van citroenmelisse , lime kaviaar en ras el hanout
Crème brûlée van geitenmelk en bio vanille. Ode aan Joop Braakhekke
Vity’s chocolademousse carrousel, per tafel te bestellen.

 

Hebt u een allergie? Laat het even weten.

VITY’S KERSTMENU 2017

 

Menu Eerste Kerstdag

AMUSES met een glas Bulle de Blanquette
Crème van zwarte bonen, kruimel van chorizo, tomaatpoeder,krokante olijf
BBQ  spitskool, hangop, gepekelde citroen, Ras el Hanout
Macaron van geroosterd brood, gerookte paling, nootmuskaat, zeewaterkaramel

VOORGERECHT
Krik-krak van pecannoot, Waldorfsalade, Weesper honing, vinaigrette, crème van citroengras met langoustines, pekelvlees, en een krulletje  bio eendenlever

TUSSENGERECHT
Ravioli’s  van rode biet, ricotta, Dulse zeewier, lavendel mayonaise, granaatappel en zacht gegaarde Coquilles Saint Jacques

HOOFDGERECHT
Runderhaas van de Vlaamse rode os, wang, nek, schorseneren à la crème met een touch van witte chocolade, zwarte ui, wintertruffel, gefermenteerde knoflook, eigen jus met ietsje bittere chocolade

KAAS
Crunch van pompoen, Pierre Robert kaas, mandarijn en bieslookolie

DESSERT
Croustillant van trio peer: aardpeer, Doyenne du Comice en kweepeer
Gezouten karamel, moerbei jam, huis gedraaid roomijs met Madagascar vanille en olie van rozemarijn en kruidnagel

KOFFIE  met lekkernijen van Holle Bolle Gijs

 

Prijs menu p.p. inclusief aperitief, amuses en spoom  € 79.50
Wijnarrangement € 35.00 (bobarrangement € 22.00)

Hebt u een allergie of speciaal dieet? Graag tijdig aangeven.

 

Op 22, 23 en 26 december is het menu ook te bestellen als:

3 GANGEN  €  49.50 (voor, hoofd, dessert)
4 GANGEN  €  59.50 (voor, tussen, hoofd, dessert)

 

Opwaardering door Michelin!

Michelin zegt het: Vity’s Bistrotbar heeft standing en kwaliteitsvolle keuken! En wat voor een keuken? Een met gewoonweg lekker eten, met bereidingen van kwaliteitsproducten door een vakkundige chef.  Wat een prachtig compliment:

“Chef Veltman hecht veel belang aan de kwaliteit van zijn producten, dat proeft u in de klassieke gerechten die hij met een eigentijdse touch bereidt.”

 

 

reserveren

Wij koken naar het seizoen en hebben een maandelijks wisselende kaart